Kuvaus
Jyttejauhot sopivat kaikenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon. Jauhoihin on sekoitettua sitkoa tuovaa psylliumkuitua. Gluteeniton, maidoton ja soijaton. Kuitupitoiset jyttejauhot sopivat parhaiten leipien ja suolaisten leivonnaisten leivontaan. Tummissa jyttejauhoissa on maissia, riisiä ja tattaria. Käyttö Korkean kuitupitoisuutensa vuoksi jyttejauhot sitovat enemmän nestettä kuin vehnäjauhot. Jos korvaat vehnäjauhot jyttejauhoilla, käytä leivissä 2/3 ja kakuissa 3/4 vehnäjauhojen määrästä. Jyttejauhot sopivat loistavasti leivontaan. Hiivaleipää leivottaessa taikina kannattaa alustaa koneella hitailla kierroksilla ja pidempään kuin vehnäjauhoja käytettäessä. Suurustaminen Jyttejauhoilla Kastikkeet: 1 dl nestettä + 0,5 rkl Jyttejauhoja Keitot: 2,5 dl nestettä + 0,5 rkl Jyttejauhoja Historia Jyttejauhon on kehittänyt ruotsalainen keliaakikko Jytte Uth-Norlander. Keliaakikkona hän halusi kehittää sekä gluteenittoman että ravitsemuksellisesti hyvän tuotteen, ja hänen kehitystyönsä tuloksena syntyi Jyttejauho.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.