Kuvaus
Jyttejauhot sopivat kaikenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon. Jauhot eivät sisällä vehnätärkkelystä, maitoproteiinia, laktoosia eivätkä soijaa. Gluteeniton. Luontaisesti gluteeniton jauhoseos maissia, riisiä, perunaa ja tattaria. Jyttejauhot ovat erinomaisia leipiin ja suolaisiin taikinoihin. Osa pitää tattarin makua liian voimakkaana makeisiin leivonnaisiin, mutta jyttejauhoja voi käyttää kaikkeen leivontaan ja ruoanlaittoon vehnäjauhojen korvaajana. Käyttö Korkean kuitupitoisuutensa vuoksi jyttejauhot sitovat enemmän nestettä kuin vehnäjauhot. Jos korvaat vehnäjauhot jyttejauhoilla, käytä leivissä 2/3 ja kakuissa 3/4 vehnäjauhojen määrästä. Jyttejauhot sopivar loistavasti leivontaan. Hiivaleipää leivottaessa taikina kannattaa alustaa koneella hitailla kierroksilla ja pidempään kuin vehnäjauhoja käytettäessä. Suurustaminen Jyttejauhoilla Kastikkeet: 1 dl nestettä + 0,5 rkl Jyttejauhoja Keitot: 2,5 dl nestettä + 0,5 rkl Jyttejauhoja Historia Jyttejauhon on kehittänyt ruotsalainen keliaakikko Jytte Uth-Norlander. Keliaakikkona hän halusi kehittää sekä gluteenittoman että ravitsemuksellisesti hyvän tuotteen, ja hänen kehitystyönsä tuloksena syntyi Jyttejauho.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.